Általános Szerződési Feltételek

 

A Szortiment 97’ Kft. Webáruház

Általános Szerződési Feltételei

(a továbbiakban: ÁSZF)

Hatályos 2018. Január 30-tól

 

 

I. Szortiment 97’ Kft. (továbbiakban: „Szolgáltató”) adatai

 

1. Szolgáltató által üzemeltetett weboldalak (a továbbiakban: Webáruház vagy Weboldal):

www.konyhashow.eu

2. A Szolgáltató cégneve: Szortiment 97’ Korlátolt Társaság

3. A Szolgáltató rövidített neve: Szortiment 97’ Kft.

4. A Szolgáltató székhelye: 1147 Budapest Öv utca 129-131 3/1.

5. A Szolgáltató üzleti tevékenységének helye: 1147 Budapest Öv utca 129-131 3/1.

6. A Szolgáltató adószáma: 12523199-2-42

7. A Szolgáltató cégjegyzékszáma: 13-09-085932, bejegyezve 2001.05.07-én a Fővárosi Törvényszék mint Cégbíróság által

8. Folyószámla-vezető pénzintézet neve: Takarék Zrt.

9. Folyószámlaszám: 65900121-13054779

10. A Szolgáltató info vonala: 06 20 325 9500 

11.A Szolgáltató rendelésekkel kapcsolatos telefonszáma: 06 20 325 9500

12. A Szolgáltató elektronikus levelezési címe: info@konyhashow.eu

13. A Szolgáltató vevőszolgálati irodája (panasz ügyintézési helye): Flórián Üzletközpont földszint, KonyhShow üzlet, nyitvatartási ideje: H-P.: 8.00-15:00 (határozatlan ideig a vírushelyzet miatt)  SZ.: 8.00-14.00

14. Szolgáltató nem alkalmaz magára nézve kötelező magatartási kódexet.

 

II. Regisztráció és adatvédelem

 

1. Regisztráció minden esetben szükséges a vásárláshoz.

2. A webáruház jobb felső részében található a Fiókod menüpont, aminek segítségével jutunk el a regisztrációs felülethez.

3. A regisztráció során Szolgáltató csak a vásároló azon adatokat kéri megadni, amelyek a Vásárló azonosításához, a számla megfelelő kiállításához, valamint a termék szállításához szükségesek. Szolgáltató kéri a Vásárlót, hogy minden esetben pontos és valós adatokat adjon meg. Az adatok megadása önkéntes.

4. Szolgáltató a sikeres regisztrációt minden esetben e-mailben igazolja vissza. Amennyiben a Vásárló elfelejti a jelszavát, úgy a „Bejelentkezés” menüpontban a regisztrációkor megadott e-mail cím megadásával („Elfelejtetted a jelszavadat” gombra kattintva) új jelszót kérhet, melyet a Szolgáltató e-mailben automatikusan küld meg.

5. Amennyiben a regisztrációval kapcsolatban valamilyen probléma merülne, úgy fel, úgy a Vásárló az ÁSZF I. fejezetében megjelölt elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot a Szolgáltatóval.

6. Szolgáltató Adatkezelési Szabályzata a Weboldalról letölthető.

 

III. Vásárlás menete, szerződéskötés és feltételei

 

1. A Webáruházban történő vásárlás esetén az Szolgáltató és a Vásárló között adásvételi szerződés jön létre, amelyre az ÁSZF rendelkezései az irányadóak. A vásárló és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) szerint távollévők közötti szerződés jön létre a Szolgáltató és a Vásárló között. A Szolgáltató és a Vásárló között megkötendő szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül; a szerződés nyelve magyar.

 A webáruház a szerződést iktatja (a rendelésszám alapján), és annak tartalmát öt évig megőrzi.

2. A megrendelések leadása a Webáruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos visszaigazolást, tájékoztatásokat, információkat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi meg a Vásárló részére.

3. Megrendelt terméknek csak a „Kosár”ban szereplő termék minősül. A „Kosár” tartalma mindaddig módosítható, amíg a „Fizetés” menüpont alatt a „Rendelés megerősítése” gombbal nem véglegesíti a Vásárló a vásárlást. A böngészőben cookie-k használatának engedélyezése szükséges a „Kosár” használatához. A „Rendelés megerősítése” feliratra klikkeléssel a Vásárló véglegesíti a megrendelést és elfogadja az ÁSZF feltételeit.

4. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, úgy a Szolgáltató haladéktalanul tájékoztatja erről a Vásárlót és az esetlegesen előre kifizetett termék ellenértékét visszautalja a Vásárló részére, a tájékoztatást követően legkésőbb14 napon belül.

5. A Szolgáltató és a Vásárló közötti szerződés a rendelést visszaigazoló e-mail Vásárlóhoz történő megérkezésével jön létre és a rendelés teljesülésével zárul le. A rendelést a Szolgáltató egyedi rendelési számmal látja el, iktatja, és egy automatikus visszaigazolást küld e-mail formájában, legkésőbb 48 órán belül a Vásárló részére. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a rendelési számot. A rendelése csak ezen rendelési szám Vásárlóhoz történő megérkezését követően érvényes. Amennyiben a visszaigazolás legkésőbb 48 órán belül a Vásárlóhoz nem érkezik meg, úgy a Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség vagy a szerződéses kötelezettség alól.

6. A vásárlási folyamat során lehetőség van az adatbeviteli hibák javítására, a „Vissza” gombra kattintva.

7. A megrendelés annak teljesítéséig szabadon és következmények nélkül módosítható, lemondható, viszont a rendelés teljesítése fizetési kötelezettséget von maga után.

8. A regisztráció során megadott adatok módosítására, az iktatott szerződések utólagos hozzáféréshez, valamint a leadott rendelések nyomon követésére a Weboldalra történő bejelentkezést követően a „Fiókom” menüpont alatt van lehetőség.

9. Szolgáltató a termékek vételárát minden esetben forintban tűnteti fel, amely vételár tartalmazza a mindenkor aktuális általános forgalmi adó összegét is.

10. Szolgáltató felhívja a Vásárló figyelmét, hogy a Webáruházban és az offline, azaz üzletben történő értékesítést esetén az árképzése eltérhet egymástól.

11. A rendelés kiszállításakor a termék mellé csatolásra kerül a számla is.

 

IV. Szállítási és fizetési feltételek

 

1. GLS Hungária Kft. futárszolgálat

A webáruházunkban megrendelt terméket, vagy termékeket a GLS Futárszolgálat szállítja házhoz. Szolgáltató a készleten lévő termék(ek) kiszállítását 2-3 munkanapon belül vállalja. Karácsonyi időszakban. (Tárgy év december 01-től, tárgy év december 31-között a kiszállítási, rendelés feldolgozási idő esetenként hosszabb, 4-5 munkanap is lehet.) A GLS munkatársai a megrendelt termékeket munkanapokon 8.00 és 18.00 óra között, előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítják ki. Ezért lehetőleg a munkahelyére vagy más olyan címre kérje a szállítást ahol a termék átvétele biztosított. Miután csomagját átadtuk a futárnak a GLS munkatársa tájékoztató e-mailt küld Önnek a csomag várható átadásának időpontjáról, és a csomagszámról. Ezzel a csomagszámmal, csomagjának pillanatnyi helyzete a csomagfelvételt követő munkanaptól nyomon követhető a https://gls-group.eu/HU/hu/csomagkovetes lapon. 

Egyéb, a kiszállítással kapcsolatos kérdés esetén a GLS Hungária Kft vevőszolgálatot tart fenn, mely munkanapokon 7.00-20.00 óráig működik, tájékoztatást tud adni a csomagok szállításával kapcsolatban.

GLS ügyfélszolgálat száma: +36 1802 0265

E-mail: info@gls-hungary.com

 

2. Személyes átvétel

A www.konyhashow.eu webáruházban lehetőség van személyes átvételre és futárszolgálattal való kézbesítésre is. Ezt a tovább a fizetéshez gombra kattintva tudjuk jelölni.

Flórián téri KonyhaShow boltunkban fix nyitvatartási időben, kulturált környezetben, kényelmesen veheti át csomagjai a rendeléstől számított 3 napon belül. Ezt a lehetőséget, mint szállítási módot a Szállítás menüpontunkban tudja kiválasztani.

 Személyes átvételi pont: Flórián Üzletközpont földszint, KonyhShow üzlet

Ügyfélszolgálatunk nyitvatartási ideje: H-P.: 8.00-15:00 (határozatlan ideig a vírushelyzet miatt)  SZ.: 8.00-14.00 V.: Zárva

Ünnepi időszakokban változhat!

Személyes átvétel esetén készpénzes és bankkártyás fizetésre is van lehetőség.

 

V. Elállási jog

 

1. A Kormányrendelet értelmében a Vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól

a) a terméknek,

b) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,

c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,

d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,

a Vásárló vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától.

Ezen rendelkezések nem érintik a Vásárló azon jogát, hogy az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

 

2. A Vásárló az elállási jogát az ÁSZF 1. számú mellékletét képező nyilatkozat-minta felhasználásával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja.

Ha a Vásárló elállási/felmondási jogával élni kíván, úgy elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az ÁSZF I. fejezetében megjelölt elérhetőségekre.

Az elállási jog gyakorlását határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Vásárló a megjelölt határidőn lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

 

3. A Vásárló elállása esetén a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül visszatéríti a Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. A Szolgáltató a Vásárlónak visszajáró összeget a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Vásárló kifejezett beleegyezése alapján a Szolgáltató a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a Vásárlót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

Amennyiben a Vásárló kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Szolgáltató nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltséget.

 

4. Szolgáltató a mindaddig visszatarthatja a Vásárlónak visszajáró összeget, amíg a Vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a Szolgáltatót a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

 

5. Amennyiben a Vásárló eláll a szerződéstől, úgy köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a Szolgáltatónak, vagy a Szolgáltató által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a Szolgáltató vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Vásárló a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

 

6. Szolgáltató visszaküldési címe: Flórián Üzletközpont 1033 Budapest, Flórián tér 6-9, földszint, KonyhShow 22-es számú üzlet

 

7. A Vásárló viseli a termék visszaküldésének közvetlen költségét.

 

8. Ha a szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket kifuvarozták a Vásárlónak, a Szolgáltató saját költségén fuvarozza vissza a terméket, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.

 

9. A Vásárló csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

 

10. A Vásárló az alábbi esetekben nem gyakorolhatja elállási jogát:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Vásárló kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Vásárló tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

b) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak;

c) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

d) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

e) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

f) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a Vásárló a csomagolást felbontotta.

 

VI. Kellékszavatosság és termékszavatosság

 

1. Kellékszavatosság

a) Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?

A Vásárló a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

b) Milyen jogok illetik meg a Vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy a Vásárló igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

c) Milyen határidőben érvényesítheti a Vásárló a kellékszavatossági igényét?

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. Szolgáltató felhívja a Vásárló figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő 1 év.

d) Kivel szemben érvényesítheti a Vásárló a kellékszavatossági igényét?

A Vásárló a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

e) Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Vásárló az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban már a Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

2. Termékszavatosság

a) Milyen esetben élhet a Vásárló a termékszavatossági jogával?

A termék hibája esetén a Vásárló - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

b) Milyen jogok illetik meg a Vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

c) Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

d) Milyen határidőben érvényesítheti a Vásárló a termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

e) Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti a Vásárló termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az termék gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vásárlónak kell bizonyítania.

f) A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Szolgáltató felhívja a Vásárló figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

3. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendeletben meghatározott termékek tekintetében a Szolgáltatót jótállási kötelezettség terheli. A jótállási kötelezettség a jótállási jeggyel érvényesíthető.

a) Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a Szolgáltató jótállásra köteles.

b) A Vásárlót milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A jótállási időtartam 1 év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a termék Vásárló részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, úgy az üzembe helyezés napján kezdődik.

A Vásárló kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy a Vásárló igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

c) Mikor mentesül a Szolgáltató a jótállási kötelezettsége alól?

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Szolgáltató felhívja a Vásárló a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Vásárlót a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Ha a vásárló a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

VII. Panaszkezelés

 

1. A Vásárló a Szolgáltató, illetve a Szolgáltató érdekében vagy javára eljáró személyeknek a termék forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban vagy írásban közölheti a Szolgáltatóval az ÁSZF I. fejezetében megjelölt elérhetőségeken.

2. A szóbeli panaszt a Szolgáltató azonnal megvizsgálja és szükség szerint orvosolja. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel.

3. Az írásbeli panaszt, illetve a jegyzőkönyvbe foglalt szóbeli panaszt a Szolgáltató a beérkezést követő 30 napon belül írásban érdemben megválaszolja és intézkedni annak közlése iránt. A panaszt elutasító álláspontját a Szolgáltató indokolni köteles.

4. A panasz elutasítás esetén a Vásárló a panaszával a Budapesti Békéltető Testülethez fordulhat.

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.

Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Fax: 06 (1) 488 21 86

Telefon: 06 (1) 488 21 31

5. A békéltető testület hatáskörébe tartozik a Vásárló és a Szolgáltató közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügyek bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.

 6. Az online vitarendezési platform is rendelkezésükre áll, melyhez szükséges vállalkozásunk e-mail címe is, ami az info@konyhashow.eu. Az online vitarendezési platform felhasználható a vitás kérdések rendezéséhez, valamint az online vitarendezési platform felhasználható az online adásvételi és szolgáltatási szerződésekből eredő fogyasztói jogviták rendezéséhez.

ODR link: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

VIII. Szerzői jogok

 

A Weboldalon használt grafikai megoldások és szoftverek szerzői jogvédelem alatt állnak. Az oldalak tartalmi, illetve grafikai elemeinek felhasználása csak a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

 

IX. Egyéb rendelkezések

 

1. A Szolgáltató rendszere a felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet melyek nem kapcsolhatóak össze a felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

2. A Szolgáltató jogosult a Vásárló részére hírlevelet küldeni, amennyiben a Vásárló a regisztrációkor a megfelelő adatait megadta, és elfogadta a Szolgáltató Adatkezelési Szabályzatát. Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a Vásárló által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak.

3. A Vásárló jogosult a hírlevél küldéséhez adott hozzájárulását bármikor visszavonni. A hozzájárulás visszavonására valamennyi kiküldött hírlevelünk legalján található „leiratkozás” címszóra kattintva van lehetőség. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a Vásárló részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a Vásárló minden, a hírlevél igénylésével összefüggésben korábban megadott adatát. A hírlevélről történő leiratkozás nem jelenti a Webáruházban történt regisztráció megszüntetését.

4. A Vásárlónak lehetősége van az adott termék termékkártyájának megnyitását követően a terméket értékelni, és véleményezni. Az esetleges kritikákat előzetes moderációt követően töltjük fel a termékhez. A nem témához, termékhez illő, vagy jó ízlést sértő kommentárokat, bejegyzéseket a Szolgáltató törli, vagy nem tölti fel a termékhez.

5. A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy a Weboldalon megjelenő minden adat, információ a lehető legpontosabbak legyenek.

6. A Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható intézkedést, hogy a Weboldalhoz való hozzáférés folyamatos és hibamentes legyen, ennek ellenére a Weboldalon előfordulhatnak tartalmi és technikai hibák. Szolgáltató kizárja a felelősségét bármilyen technikai eszköz meghibásodásánál, internetes hálózatban történő fennakadások esetén, melyek akadályozzák a Webáruház rendeltetésszerű működését, használatát.

7. Irányadó jogszabályok: 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről, 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről; 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről; 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól, 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól; 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. számú melléklet

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta 

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

 

Címzett: Szortiment 97’ Korlátolt Felelősségű Társaság (postai címe: 1147 Budapest Öv utca 129-131 3/1., telefonszáma: 06 20 325 9500, elektronikus levelezési címe: info@konyhashow.eu)

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …………………………………………………………………

A fogyasztó(k) neve: ………………………………………………………………………………………………………..

A fogyasztó(k) címe: ………………………………………………………………………………………………………..

Kelt: ………………………………………

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 [1] Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölés

Az Elállási/Felmondási nyilatkozat letölthető PDF formátumban, ide kattintva.