Visszaküldés

 

Az Eladó és Vevő jogai és kötelezettségei: (elállási jog)

 

Amennyiben beszerzés alatt álló tételt szeretne lemondani, azt kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunknak!

 

Rendelések: 06 20 520 8113

e-mail.: info@konyhashow.eu

Ügyfélszolgálatunk címe: Flórián Üzletközpont 1033 Budapest, Flórián tér 6-9, földszint, KonyhShow 22-es számú üzlet

Ügyfélszolgálatunk nyitvatartási ideje: H-P.: 8.00-18:30  SZ.: 8.00-14.00 V.: Zárva

 

A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül. Az elállási jog indoklás nélkül gyakorolható, és csak abban az esetben, ha az árut sértetlenül juttatja vissza. A sértetlenséget nem zárja ki a felbontott külső csomagolás. 

Elállási szándékát alábbi formák bármelyikén (szóban-telefonon, postai úton, e-mailben) is kifejezheti, illetve jelezheti számunkra. Írásban történő elállás esetén a kitöltött elállási nyilatkozatot elegendő 14 munkanapon belül vagy a 14. munkanapon eljuttatnia részünkre.

 

Futárszolgálattal történő átvétel esetén:

Futárszolgálatos (GLS) kiszállítás esetén a sérülésmentes terméket hiánytalan csomagolásban saját költségén visszaküldheti a Szolgáltató, azaz a KonyhaShow címére, egyben ügyfélszolgálatára. A cserének vagy pénz visszafizetésnek nem feltétele az eredeti számla megléte és visszaküldése (Flórián Üzletközpont 1033 Budapest, Flórián tér 6-9, földszint, KonyhaShow), elegendő csak a számla másolata. Ebben az esetben a Szolgáltató a kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb a termék visszaszolgáltatást követő 30 (harminc) napon belül visszatéríti. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

 

Személyes átvétel esetén:

Személyes átvétel esetén a már átvehető terméket az átvevőhellyel vagy ügyfélszolgálatunkkal kapcsolatba lépve mondhatja le. Átvétel után 8 munkanapon belül az eredeti számlával vagy annak másolatával az átvétel helyszínén állhat el vásárlási szándékától. Személyes átvétel esetén a hibás termék cseréje is az átvevőhelyen történik. A Vevő tudomásul veszi, hogy a megrendelés jóváhagyása részéről ajánlattételnek minősül, melyhez kötve van. Vevő a rendelésének jóváhagyásával elfogadja a www.konyhashow.eu online áruházat üzemeltető Szortiment 97’ Kft. általános szerződési feltételeit, és adatkezelési szabályzatát. A szerződési feltételek be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik.

 

Árucsere

 

Azon esetekben, ha a megrendelt termék hibás, vagy a szállítás során sérült meg, a Szolgáltató azt 10 munkanapon belül kicseréli. Ha a kicserélendő termék nincs raktáron, vagy a vevő nem kívánja igénybe venni ezt a lehetőséget, akkor a termék teljes vételárát visszatérítjük. Műszaki termékek esetében a termék átvételétől számított 8 munkanapon belül vagy a 8. munkanapon van lehetőség, ezt követően a termék jótállási jegyén feltüntetett garanciális szervizhez kell fordulni.

A Szolgáltató szavatossági felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet utasításai az irányadóak - a jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető, nem szükséges a garancia érvényesítéséhez a vásárláskor kapott számla vagy annak másolata, önmagában a garanciajegy is elegendő. A jótállás időtartama alatt a Szolgáltató csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

 

Árucsere esetén kérjük lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal az alábbi elérhetőségeink valamelyikén:

 

Info vonal: 06 20 325 9500

Rendelések: 06 520 8113

e-mail.: info@konyhashow.eu